Feiten

  • Hoogste niveau schildersopleiding afgerond
  • Kader- en ondernemersopleiding voor het schildersbedrijf afgerond
  • Gecertificeerd elementair bouwkundige
  • 24 jaar ervaring als allround onderhoudsschilder
  • commerciële ervaring

Goed om te weten

Btw-Voordeel

Voor schilderwerk aan woningen die ouder zijn dan 2 jaar, mag ik u het lage btw-tarief van 6% in rekening brengen. Het 6% tarief geldt zowel voor binnen- als buitenschilderwerk. Behalve arbeidsloon vallen ook de voorbereidingswerkzaamheden en de kosten van het materiaal onder het 6%-tarief. Het tarief geldt overigens alleen voor werk aan een permanent bewoonde particuliere woning. Bedrijfsgebouwen en vakantiehuizen zijn dus van de regeling uitgesloten.

De Winterschilder

Als “winter” hanteer ik de periode 31 oktober tot 1 maart. Een object komt in aanmerking voor de winterschilder-korting indien het ten minste drie mandagen groot is. Een mandag bestaat uit 7½ uur. Als particulier ontvangt u dan een korting per man per dag van € 30,00. Als ondernemer ontvangt u een korting per man per dag van € 15,00.

Milieu-Eisen

Vanaf 2000 is het wettelijk verplicht om bij binnenschilderwerkzaamheden enkel nog gebruik te maken van watergedragen lakken. Uit onderzoek van de Tweede Kamer blijkt dat een op de zes schildersbedrijven binnenshuis nog steeds gebruik maakt van schadelijke oplosmiddelhoudende verfproducten. Ik zorg er uiteraard voor dat mijn reparatiemiddelen en plamuren watergedragen zijn.